Στη σκιά της τρέλλας

Ακούσαμε για το συγκεκριμένο σίριαλ από έναν παλιό αγαπημένο φίλο, λάτρη του καλτ και συγκεκριμένα του καλτ που προέρχεται από της Βόρεια Ελλάδα.

Ο συγκεκριμένος φίλος μίλησε με λατρεία και θαυμασμό για μια σειρά από την Καβάλα που τον κράτησε καθηλωμένο στον υπολογιστή του για πολλά μερόνυντα.

Η ιστορία της ψυχιάτρου Βερόνικας Ράγιου όπως ξεδιπλώνεται στις σελιδες του βιβλίου που διαβάζει μια μοναχική παραθερίστρια κάπου στην Ασπροβάλτα. Μια ιστορία γεμάτη τρέλλα, οικονομική χρήση, προβληματικούς χαρακτήρες, έρωτα, πάθη, σεξ και άλλα πολλά που καλύπτονται υπέροχα μέσα από 8 ώρες κινηματογράφισης υψηλότατου επιπέδου.

Αργότερα κατάλαβαμε και εμείς γιατί αυτό το διαρκές ξενύχτι στους δέκτες. Στα πολλά χρόνια της ενασχόλησης με το καλτ, σπάνια έχουμε συναντήσει παρόμοια προσπάθεια από περιφεριακό ελληνικό κανάλι.

promo_stin-skia-tis-trelas-700x363

Προσπαθήσαμε να κάνουμε μια λίστα που να περιλαμβάνει όλα αυτά τα εξαιρετικά στοιχεία που κάνουν τη σειρά άξια για να διαθέσει κανείς αυτές τις οκτώ ώρες που απαιτούνται για να παρακολουθήσει κανείς και τα 8 ωριαία επεισόδια. Αλλά η λίστα ήταν τόσο μακρά και οι παρατηρήσεις τόσες πολλές που ίσως χρειαζόσταν να γράψουμε και εμεις ένα βιβλίο για να τα συμπεριλάβουμε όλα.

maxresdefault

Έχουμε και λέμε λοιπόν:
1. Η σειρά είναι γυρισμένη με δύο μόνο κάμερες και η εναλλαγή από τη μία στην άλλη συνοδεύεται και από αντίστοιχη αλλαγή στον ήχο. Μάλλον το κόστος της παραγωγής ήταν τόσο υψηλο που δεν έμεινε μπάτζετ για να αγοράσουν μίκτες.
2. Η guest εμφάνιση του Γιάννη Φλωρινιώτη με όλη την οικογένεια είναι πάντα σημείο αναφοράς. Είτε είναι σε παραγωγή πανελλήνιας εμβέλειας είτε είναι σε τοπική παραγωγή στην Καβάλα.
3. Οι σκηνές σεξ….Από τις λίγες φορές στην ιστορία της τηλεόρασης και του κινηματογράφου που παρακαλάς να μην έχει άλλο. Οι επιλογές όλων των σωμάτων που γδύνονται στη σειρά έγινε με προσεκτικό τρόπο για να τρομάξει όσο το δυνατόν περισσότερους τηλεθεατές.
4. Επίσης….δεν θυμόμαστε στην ιστορία των τηλεοπτικών σειρών (και έχουμε δει πολλές), η ενότητα “Δείτε στο επόμενο επεισόδιο” να περιλαμβάνει σχεδόν ολόκληρο το επόμενο επεισόδιο

Παραπάνω λόγια για το συγκεκρίμενο άρθρο ίσως είναι περιττά. Η παρακόλουθηση σίγουρα θα σας αποζημιώσει. Η αργή τροπή (εμφανώς επηρρεασμένος ο δημιουργός της σειράς από το True Detective) αντισταθμίζεται από την πολυπλοκότητα των χαρακτήρων, τα ατμοσφαιρικά σκηνικά, την εξαιρετική δουλειά στη μουσική υπόκρουση και φυσικά την ερμηνεία της Βάσως Ζιάρου στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*