Μαθήματα Ψαλτικής στο Supercult

Με την εκκλησία έχουμε ασχοληθεί πολλάκις στο παρελθόν. Από την υπερπαραγωγή των 80s, την Εθνική Παπάδων, τις μοναδικές στιγμές που μας χάρισαν ιερείς με αδυναμία στο ποτό ή ακόμα και με τους εξορκισμούς του αγαπημένου όλων μας, Πέτρου Γαϊτάνου.

Σήμερα όμως είναι από εκείνες τις στιγμές που το επιτελείο του σάιτ μας μένει άφωνο. Είναι από εκείνες τις στιγμές που όσα χρόνια και να ασχολείσαι με το Cult ποτέ δε νιώθεις γέρος.

πετρος γαιτανος εξορκισμοι

Με τη μεγάλη εβδομάδα προ των πυλών, είναι καιρός να προσφέρουμε στον κόσμο ένα βίντεο παρακαταθήκη για όλες τις μελλοντικές γενιές ψαλτών. Κυρίες και κύριοι, το Supercult είναι χαρούμενο να φιλοξενεί στις σελίδες του τον Πατέρα Πέτρο Πανταζή και τη Νέα Φωνητική του Μέθοδο.

3

Πρόκειται για ένα πεντάλεπτο παραλλήρημα στη διάρκεια του οποίου ο υπομονετικός πάτηρ Πανταζής προσπαθεί να μυήσει στα μυστικά της μουσικής και της ψαλτικής δύο φιλότιμους αν μη τι άλλω νεαρούς. Με τη διαφορά ότι ένας από τους δύο είναι μόνο φιλότιμος και ουχί ταλαντούχος.

Ξεχωρίσαμε:

1. Στο 1:40 το μάθημα στις ψηλές νότες με το χαρακτηριστικό “Γουϊ-Γουϊ-Γουϊ”
2. Το φραπέ πάνω στο καλοριφέρ που κρατάει τον Πατέρα ακμαίο σε όλη τη διάρκεια της προθέρμανσης
3. Το state of art αρμονιο KORG. Γιατί με την ψαλτική δεν παίζουμε!
4. Την αποδοκιμασία του Πατέρα στο 4:54 με το μαθητή του.
5. Το διαρκές γρασάρισμα του ενός εκ των δύο μαθητών που πρέπει να μας ενημερώσει σε ποια εκκλησία θα ψάλεί φέτος για να την αποφύγουμε.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*